Uz Centrāltirgus gaļas paviljona jumta perona atklās izstādi - Maize vai ķieģelis
Publicēts 15. maijā, 2009.
15. maijā pulksten 19.00 uz Centrāltirgus gaļas paviljona jumta perona tiks atklāta lielformāta mākslas darbu izstāde Maize vai ķieģelis. Savukārt svētdien, 17. maijā, no pulksten 12.00 līdz pulksten 18.00 uz paviljona jumta darbosies savdabīga Monmartra - mākslas darbu un dažādu mākslas izstrādājumu tirdziņš, kuru papildinās Rīgas Cirka pārstāvju atrakcijas, dzejnieku dzejas lasījumi, fotomākslinieku un gleznotāju akcijas.

Savukārt 17. maijā uz Centrāltirgus gaļas paviljona jumta būs apskatāmi gan jauno mākslinienieku lielformāta gleznojumi, kas tapa gleznotājas Kates Seržānes vadībā, gan arī dažādu Rīgas mākslas galeriju darbi un keramikas izstrādājumi, kurus interesentiem būs iespējams arī iegādāties. Tāpat uz paviljona jumta būs apskatāmas Mākslas dienu 2009 ietvaros Rīgas Cirkā tapušās skices.Mākslinieku grupa gleznotāja Edmunda Lūča vadībā nenogurstoši zīmēs viesu portretus, spēlēs arī pēdējais Rīgas leijerkastnieks, uzstāsies Rīgas cirka studijas dalībnieki un darbosies kafejnīca.

 

Ar dzejas lasījumiem uzstāsies jaunie dzejnieki Andris Hiršs, Rūta Mežavilka, Lotte un Gaiķu Māris. Zivju paviljonā Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Viļņa Auziņa vadībā darbosies fotosalons, kur ikvienam būs iespēja fotografēties uz lielformāta Rīgas attēlu fona. Attēli ir no kolekcijas, ar kuru Latvija aizstāvēja Rīgas iekļaušanu UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Tie iepriekš bija izstādīti UNESCO galvenajā mītnē Parīzē. ANO mītnē Ženēvā, kā arī Eiropas padomē un Eiropas parlamentā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: