Narvesen īpašnieki iegādājas tirdzniecības kiosku tīklu Igaunijā, Lietuvā un Somijā
Publicēts 5. martā, 2012.
Viena no lielākajām Norvēģijas kompānijām Reitan Group no Somijas mediju grupas Sanoma OY ir iegādājusies R-kioski tirdzniecības tīklu ar vairāk nekā 1000 kioskiem Somijā, Igaunijā un Lietuvā. Reitan Group ietilpstošā Reitan Servicehandel (RSH) līdz ar to pārvaldīs vairāk nekā 2 500 kiosku ar gandrīz 14 mljrd. Norvēģijas kronu lieliem ienākumiem un 18 000 darbinieku septiņās valstīs.

2011. gadā RSH ienākumi no darbības Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā un Latvijā bija aptuveni 11 mljrd. Norvēģijas kronu. Tiek prognozēts, ka līdz ar jaunā tīkla iegādi  ienākumi palielināsies gandrīz par 30%, uzņēmuma kopējiem ienākumiem sasniedzot gandrīz 14 mljrd. Norvēģijas kronu, kā rezultātā RSH kļūs par Eiropas otro lielāko kiosku operatoru – aiz franču uzņēmuma Lagardere. Darījums gan ir pakļauts ES uzņēmumu apvienošanās kontrolei un uz tā apstiprinājumu būs vēl jāgaida aptuveni divi mēneši.  

Reitan Servicehandel (RSH) ietver Narvesen tīklu Norvēģijā un Latvijā, Pressbyrån Zviedrijā un 7-Eleven Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā. RSH ieņem vadošās pozīcijas visās četrās valstīs. 2011. gada 31. decembrī kopējais veikalu skaits sasniedza 1489, bet RSH ienākumi 2011. gadā sasniedza 11,4 mljrd. Norvēģijas kronu.  Reitan Servicehandel ir daļa no Reitan Grupas (Reitangruppen). Reitan Grupā ir četras darbības jomas: REMA 1000, Reitan Servicehandel, Reitan Real Estate (Reitan Eiendom) un Uno-X Group. Turklāt Reitan Grupai pieder meitasuzņēmums Spaceworld un 15,62 % kapitāla daļu uzņēmumā Axfood. 2011. gadā Reitan Grupas ienākumi sasniedza 63 mljrd. Norvēģijas kronu  (ieskaitot franšīzes apgrozījumu), un tajā strādāja 27 500 darbinieku Skandināvijā un Latvijā, tādējādi ierindojoties Norvēģijas lielāko kompāniju desmitniekā.

R-kioski ietilpst R-kioski tīkls Somijā, R-kiosk Igaunijā un Lietuvā, un Lietuvos Spauda in Lietuvā. R-kioski ieņem vadošās pozīcijās visās trīs valstīs. 2011. gada 31. decembrī kiosku kopskaits sasniedza 1480, bet R-kioski ienākumi 2011. gadā sasniedza aptuveni 3 mljrd. Norvēģijas kronu.

http://www.reitangruppen.no/english/The_Reitan_Group/

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: